Нове розведення сил на Донбасі: бойовики поставили нахабну умову Києву
Категорія
Україна
Дата публікації

Нове розведення сил на Донбасі: бойовики поставили нахабну умову Києву

Нове розведення сил на Донбасі: бойовики поставили нахабну умову Києву
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої "ДНР" висунули чергові нахабні вимоги Києву щодо нового розведення сил на Донбасі, про яке домовилися лідери нормандської четвірки на саміті в Парижі. Вони вимагають, щоб українська сторона припинила вогонь на Донбасі, хоча в щоденному звіті ООС йдеться про те, що саме бойовики щодня зривають домовленості і влаштовують вогневу атаку по позиціях українських захисників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Россмо.

"Ми готові виконати розведення сил і засобів на будь-яких узгоджених контактною групою ділянках розведення в разі, якщо сторони прийдуть до консенсусу щодо доповнення до рамкової рішенням, повної взаємності, дзеркальності і дотриманні всеосяжного режиму припинення вогню з української сторони", - заявив так званий "глава представництва ДНР "в СЦКК Руслан Якубов.

Якубов додав, що в "ДНР" готові до розведення сил на нових ділянках, які будуть узгоджені контактною групою на переговорах в Мінську. Представник бойовиків зазначив, що окупанти вже підготували пропозиції щодо створення певних ділянок розведення.

Нагадаємо, на нормандському саміті в Парижі лідери Франції, Німеччини, України та Росії домовилися про розведення сил на трьох нових ділянках на Донбасі. Чіткі локації в домовленостях прописані не були, але відомо, що Путін наполягав на повномасштабному розведенні на території Донецької та Луганської областей.

Крім нового розведення сил Меркель, Макрон, Зеленський і Путін домовилися ввести режим повного припинення вогню, відкрити нові пункти пропуску на лінії розмежування конфлікту і розширити мандат спостерігачів ОБСЄ.

Варто зазначити, що всі ці домовленості порушують бойовики. Тільки за минулу добу окупанти вісім разів відкривали вогонь по позиціях ООС. В результаті ворожих обстрілів загинув один український захисник, ще двоє бійців ЗСУ отримали поранення. Напередодні ж стало відомо, що бойовики блокують доступ спостерігачам ОБСЄ на окуповану територію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що помічник Путіна Владислав Сурков таємно зустрівся з бойовиками ОРДЛО і запевнив їх, що Москва не збирається "здавати Донбас".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?