Нове шокуюче рішення Путіна щодо Білорусі - нарешті з'явився коментар Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Нове шокуюче рішення Путіна щодо Білорусі - нарешті з'явився коментар Кремля

Нове шокуюче рішення Путіна щодо Білорусі - нарешті з'явився коментар Кремля
Джерело:  online.ua

27 серпня тимчасово виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко приголомшив світ новою неочікуваною звісткою - він офіційно повідомив про те, що зміг домовитися з очільником Кремля Володимиром Путіним про рефінансування білоруського боргу на 1 мільярд доларів. Варто звернути увагу на те, що його заява прозвучала після того, як білоруський рубль почав різко дешевшати по відношенню до долара. Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков 28 серпня розповів про те, що наразі тривають контакти російської фінансової влади із білоруськими колегами з питань рефінансування боргу Білорусі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Я залишу це питання нашим фінансовій владі, саме вони здійснюють контакти зі своїми білоруськими колегами. Контакти тривають", - наголосив представник Володимира Путіна.

Окрім того, у Пєскова російські журналісти поцікавилися, чи впливають на економіку РФ події в Білорусії. Той зухвало відповів, що "у економіки Росії є певний запас міцності, що дозволяє підтримувати всі економічні процеси в стабільному стані і хеджувати ризики".

"Але разом з тим, звичайно, те, що відбувається в Білорусі, явно не сприяє економічному розвитку і економічної стабільності. Швидше, навпаки. І з огляду на, що ми разом є учасниками інтеграційних об'єднань - ЄврАзЕс, враховуючи наше Союзну державу, звичайно, це питання для теми, яка викликає нашу стурбованість", - додав речник російського президента.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно офіційний Мінськ ухвалив ще одне неочікуване рішення на тлі кризи - Національний банк Білорусі призупинив з 24 серпня по 15 вересня 2020 року проведення постійно доступних операцій підтримки ліквідності у формі кредитів овернайт. Згідно з даними Центробанку, останнім часом на тлі зростання дефіциту ліквідності в банківській системі спостерігається досить істотне зростання кредитного портфеля банків в білоруських рублях, що чинить додатковий тиск на внутрішній валютний ринок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруська опозиція підготувала неприємний сюрприз до дня народження Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?