Нові бої у Карабаху - Азербайджан шокував заявою про втрати
Категорія
Світ
Дата публікації

Нові бої у Карабаху - Азербайджан шокував заявою про втрати

Нові бої у Карабаху - Азербайджан шокував заявою про втрати
Джерело:  online.ua

Після перших зіткнень у Нагорному Карабаху вірменська сторона втратила понад 550 осіб загиблими й пораненими, стверджує влада Азербайджану. Також офіційний Єреван втратив безліч військової техніки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на азербайджанські медіа та уряд Вірменії.

За оприлюдненими даними, йдеться про знищення 22 бронемашини, 15 зенітних комплексів "Оса", 18 безпілотних апаратів, 8 артилерійських комплексів і 3 арсенали з боєприпасами — з вірменської сторони.

Водночас речник Міноборони країни Арцрун Овванісян оголосив про втрату Азербайджаном вже близько 200 військовослужбовців та 30 танків чи іншої бронетехніки. Офіційний Баку спростував такі заяви протилежної сторони.

Вірменське командування підтвердило зі свого боку 16 загиблих та понад 100 поранених військовослужбовців, десятки загиблих і постраждалих також зафіксували на території невизнаної "республіки".

Поновлення боїв у регіоні сталося напередодні у неділю, 27 вересня. Азербайджан та Вірменія звинуватили один одного у провокаціях, які призвели до нової повномасштабної конфронтації. Баку наполягав на визволенні щонайменше 7 населених пунктів від вірменського контролю й просуванні підрозділів далі. Єреван натомість заявив, що у країні ввели повну мобілізацію, армія продовжує боронити підконтрольні їх райони.

В обох країнах станом на 28 вересня ввели воєнний стан. Іноземні колеги закликали Баку та Єреван схаменутися, припинити бої та не дозволити кризі поширюватися й перетворитися на велику війну.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся за допомогою до всього світу. Він закликав Мінську групу ОБСЄ і всю міжнародну спільноту звернути увагу на серйозність ситуації, оскільки війна може вийти за межі регіону і матиме незворотні наслідки, якщо в конфлікт втрутиться Туреччина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?