Нові нормандські переговори зірвано - у Зеленського назвали причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові нормандські переговори зірвано - у Зеленського назвали причини

Нові нормандські переговори зірвано - у Зеленського назвали причини
Джерело:  online.ua

Нова зустріч "нормандської четвірки" на рівні радників лідерів мала б відбутися 28 серпня, однак її скасували. В Офісі президента України розкрили певні подробиці щодо несподіваного рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За оприлюдненими даними, причиною такого рішення став щільний графік одного з учасників переговорного процесу.

"Зустріч радників лідерів держав – учасниць Нормандського формату, яка мала відбутися 28 серпня в Парижі, переноситься у зв’язку з відрядженням радника Президента Франції Еммануеля Бонна", - стверджують у команді Володимира Зеленського.

Українська сторона наголосила, що незабаром оголосить нову дату важливих переговорів, які організовували упродовж тижнів і місяців.

Слід зауважити, російське агентство Інтерфакс із посиланням на дипломатичні джерела в Кремлі проінформувало, що причиною зриву нібито стала позиція перемовників — вона суттєво відрізняється.

"Зустріч скасована у зв'язку з відсутністю узгодження проєктів підсумкових документів або розбіжностей до них з боку Німеччини, Франції та України", - стверджує інформатор.

Повідомлення агентства було оприлюднене раніше, аніж офіційні подробиці від Києва.

Нагадаємо, також тривають переговори з Росією щодо організації нового обміну бранцями. До списків узгодили входження 100 осіб з кожного боку.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна вже готується до нормандських переговорів по Донбасу на рівні міністрів закордонних справ. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, зустріч з колегами з "нормандської четвірки" запланована на вересень. Міністр зазначив, що Франція та Німеччина підтримали пропозицію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?