Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли про підсумки
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли про підсумки

Нові переговори щодо Донбасу: у Кучми розповіли про підсумки

У середу, 13 липня, під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона в черговий раз порушила питання звільнення заручників, проте воно було знову заблоковано.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
"Під час засідання Тристоронньої контактної групи українська сторона в черговий раз підкреслила: наріжним каменем Мінських угод є проблеми безпеки, основна складова цього блоку питань - контроль за українсько-російським кордоном. У нинішній ситуації неможливо говорити про вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Саме тому Україна категорично наполягає на створенні підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном. Ми в черговий раз підняли питання звільнення заручників. Україна готова до компромісів у цьому питанні. Але процес залишається заблокованим", - написала Оліфер.
За її словами, підгрупі з економічних питань вдалося розглянути весь комплекс проблем, які входять в її компетенцію.
"Підгрупа з економічних питань розглянула весь комплекс проблем, які входять в її компетенцію - поставки води, повернення української власності, відновлення роботи залізниці, соціальні питання. Основна увага приділена проблемам безпеки при вирішенні цих завдань. Запропоновано визначити осіб, відповідальних за якнайшвидше розмінування і відновлення залізничного перегону Микитівка - Майорськ, а також відновлення нічного руху залізничних вантажів на перегоні Ясинувата - Скотовата. Ці перегони важливі, оскільки таким шляхом забезпечуються поставки вугілля для українських ТЕЦ. Також ми сподіваємося, що початок відновлювальних робіт стане додатковим стимулом для припинення бойових дій в цьому районі. Нагадаю: в минулому році завдяки роботі Тристоронньої контактної групи перегін Микитівка - Майорськ вже відновлювали, але через бойові дій він був знову зруйнований", - повідомила вона.
Оліфер також додала, що Україна порушила питання про захоплення бойовиками української державної власності ДП НЕК «Укренерго» в окупованій Горлівці.
"Крім того, Україна знову порушила питання щодо захоплення української державної власності на непідконтрольній Україні частині Донбасу, зокрема, будівлі ДП НЕК «Укренерго» в Горлівці. Також в економічній підгрупі обговорили питання екологічної безпеки на Донбасі, - йшлося про підтоплення шахт в Луганській області", - зазначила вона.
Нагадаємо, на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, які відбулися 15 червня, обговорювалися обстріли українських позицій і пропозиції щодо обміну полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?