Нові переговори в Мінську: у Кучми розповіли про результати
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові переговори в Мінську: у Кучми розповіли про результати

Нові переговори в Мінську: у Кучми розповіли про результати

На переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо врегулювання на Донбасі обговорювалися обстріли українських позицій і пропозиції щодо обміну полоненими.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дар'ї Оліфер.
«На жаль, ситуація з безпекою на Донбасі не поліпшується, навпаки - радикально погіршується. З 1 по 15 червня 2016 по позиціям ЗСУ випущено 3340 мін і артснарядів, в тому числі і великих калібрів, заборонених Мінською угодою», - підкреслила вона.
Представники бойовиків «як і раніше обстрілюють населені пункти - сьогодні вночі під вогнем була Красногорівка».
«У зв'язку з цим Україна запропонувала негайно розслідувати всі останні випадки обстрілу. Така задача підгрупи з безпеки спільно з представниками Спільного центру контролю і координації», - заявила Оліфер.
У той же час «на засіданні підгрупи з гуманітарних питань України жорстко поставила питання про звільнення заручників, як тих, хто перебував на окупованій території, так і тих, кого утримують в Росії».
«Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення в форматі «25 на 50». Українська сторона вимагає від представників бойовиків назвати точне місцезнаходження наших людей - це ключова проблема в процесі звільнення незаконно утримуваних осіб», - підкреслила вона.
Також Україна ініціювала «проведення на непідконтрольній Києву частині Донбасу спеціального дня, коли б матері і дружини змогли провідати своїх рідних, які перебувають в заручниках на території бойовиків».
Українці відзначили, що таке відвідування може статися під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
«Питання звільнення незаконно утримуваних осіб - найбільш чутливе і складне, але ми продовжуємо цю роботу і наполягаємо на тому, щоб люди змогли повернутися додому, до своїх близьких», - резюмувала Оліфер.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник України на переговорах в Мінську І рина Геращенко розповіла про абсурдні звинувачення, які бойовики висунули вченому-історику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?