Нові послаблення карантину: у Кабміні розкрили, що дозволять найближчим часом
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові послаблення карантину: у Кабміні розкрили, що дозволять найближчим часом

Нові послаблення карантину: у Кабміні розкрили, що дозволять найближчим часом
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував скасування в Україні заборони на в'їзд іноземців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його пресконференцію від 29 травня.

За словами дипломата, нові послаблення стануть частиною нового етапу. Він виступив публічно разом зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Під час заходу представник України нагадав про перші кроки у відкритті кордонів — відновлення роботи 66 пунктів пропуску.

"Ми маємо вирішити питання в'їзду в Україну іноземців. Він не буде безконтрольним, але нові правила дозволять відновити рух через кордон", - пояснив Кулеба.

Нагадаємо, відкриття пунктів пропуску, про яке згадав міністр, сталося рівно о 00:00 у п'ятницю, 29 травня. Це об'єкти на кордонах України із Молдовою, Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією.

Слід зауважити, закритими максимально залишаються кордони з Білоруссю та Росією. Це пов'язано з важкою ситуацією навколо поширення коронавірусу COVID-19 у цих країнах.

Офіційний Київ впровадив заборону на в'їзд іноземців водночас із загальнодержавним карантином — з 12 травня. Згідно з рішенням, винятками стали лише іноземні дипломати, члени сімей громадян України, особи із посвідкою на постійне проживання.

Станом на ранок 29 травня у країні підтвердили 22 811 інфікованих COVID-19 від початку епідемії. З них померли 679 українців, одужали 8 934.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко невідкладно звернувся до усіх українських громадян — він заявив, що МОЗ буде пропонувати іншу стратегію боротьби з коронавірусом під час другої хвилі епідемії: заходи будуть спрямовані на запобігання новому тотальному карантину. Ляшко звертає увагу на те, що українцям вже потрібно готуватися до другої хвилі коронавірусу, оскільки вона може піти за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?