Нові потужні випробування КНДР: США і Євросоюз зробили жорсткі заяви
Категорія
Світ
Дата публікації

Нові потужні випробування КНДР: США і Євросоюз зробили жорсткі заяви

Нові потужні випробування КНДР: США і Євросоюз зробили жорсткі заяви
Джерело:  Ренхап

У неділю, 3 вересня, Північна Корея провела найпотужніші випробування ядерної бомби, що викликало шквал критики з боку країн Євросоюзу і США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Yonhap.

Читайте також: Прелюдія перед атакою: Кім Чен Ин грізно прокоментував ракетні випробування КНДР

Відзначається, що випробування водневої бомби були проведені за наказом лідера КНДР Кім Чен Ина, викликали землетрус на Корейському півострові і стали найпотужнішими в північнокорейській балістичній історії.

Після випробувань президент Євроради Дональд Туск опублікував заяву про готовність посилити санкції проти КНДР, і закликав владу Північної Кореї продовжити діалог про ядерні програми. На його думку, "ставки стають занадто високі".

У той же час, американський лідер Дональд Трамп через випробування КНДР провів засідання Ради нацбезпеки, після чого заявив про готовність припинити торгівлю з будь-якою країною, яка веде бізнес з Північною Кореєю.

Крім того, глава Пентагону Джеймс Маттіс пообіцяв "масивну військову відповідь" на погрози з боку КНДР, після чого Трамп запевнив у готовності США використовувати "дипломатичні і ядерні можливості" для захисту своєї країни і держав-союзників.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кім Чен Ин заявляв, що ядерні випробування КНДР, - підготовка до початку військової операції проти США в Тихому океані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?