Нові тарифи на газ в Україні набули чинності
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нові тарифи на газ в Україні набули чинності

Нові тарифи на газ в Україні набули чинності
Джерело:  online.ua

В Україні з 1 травня встановлена ​​єдина ціна на газ для населення в розмірі 6,88 грн за куб. м.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову Кабінету міністрів.
Відтепер вона дорівнює закупівельної вартості імпортованого в країну природного газу.
До цього населення оплачувало газ за різними тарифами в залежності від спожитого обсягу і сезону - 3,6 грн / куб. м і 7,188 грн / куб. м.
Нагадаємо, нову ціну на газ для населення Кабінет міністрів вирішив встановити 27 квітня.
Раніше ціна на газ для побутових споживачів була встановлена на рівні 7,2 грн за кубометр, при так званому "соціальному тарифі" на рівні 3,6 грн за кубометр для споживачів з індивідуальним опаленням, який діяв на 1200 кубометрів на період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року.
Попередній склад уряду планував з 1 квітня знизити звичайний тариф з 7,2 грн за кубометр приблизно до 6,5 грн, але при цьому "соціальний" тариф збільшити з 3,6 грн до 5,5 грн.
Підвищення тарифу на газ є зобов'язанням України перед МВФ. Попередній Кабмін планував завершити його в 2017 році, але судячи із заяви прем'єра, ринковий тариф буде впроваджений вже в цьому році.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?