Новим послом України в Болгарії стала гештальт-терапевтка без дипломатичного досвіду — ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Новим послом України в Болгарії стала гештальт-терапевтка без дипломатичного досвіду — ЗМІ

Новим послом України в Болгарії стала гештальт-терапевтка без дипломатичного досвіду — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Новим послом України в Болгарії стала Олеся Ілащук, яка немає дипломатичного досвіду або попередніх державних посад. До призначення послом Ілащук називала себе гештальт-терапевткою та була директоркою ювелірної компанії.

Джерело: Європейська правда

Зеленський призначив нового посла України в Болгарії

23 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом призначив нового посла в України в Болгарії. Нею стала Олеся Ілащук.

МЗС ще не публікувало біографію нового посла, проте ЗМІ повідомляють, що вона не пов'язана з міністерством закордонних справ і не має досвіду в дипломатії. Це виданню підтвердили кілька джерел серед дипломатів.

Ілащук вже була присутня на загальній нараді послів України, що відбувалася 22-25 грудня.

Журналісти дізналися про діяльність Ілащук з її соцмереж. У Facebook є дві сторінки з таким ім'ям. Одна з них неактивна, а інша вже закрита після публікації в ЗМІ.

Акаунти не мають офіційної верифікації, але містять особисті фото Ілащук.

На одній зі сторінок вказано, що новопризначена є випускницею антверпенської Вищої ради з питань діамантів. Цей заклад не є навчальним, але надає освітні послуги.

На іншому профілі Ілащук позиціонувала себе як «клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт, сексолог-консультант». Саме цю сторінку вже закрито.

На обох профілях були розміщені особисті фото та інші деталі щодо новопризначеного посла, які вдалося верифікувати, вподобання для яких з давніх часів проставляли профілі Ярослави Гресь (задіяна у президентській ініціативі United24) та Олеся Донія (політолог, що зараз співпрацює з владою), - пише ЄП.

Водночас буковинське видання повідомило, що Ілащук закінчила історичний факультет Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

З 2010 по 2015 рік займала посаду керівника у ювелірній компанії "Джемма".

Ця компанія нібито була замішана у кримінальній справі з відмивання грошей, у якій суд виніс виправдовувальний вирок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?