Новим президентом Європейського парламенту став італієць Сассолі: що про нього відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Новим президентом Європейського парламенту став італієць Сассолі: що про нього відомо

Новим президентом Європейського парламенту став італієць Сассолі: що про нього відомо
Джерело:  online.ua

Італійський соціаліст Давид-Марія Сассолі більшістю голосів був обраний новим президентом Європарламенту. Про це повідомлено у офіційному Twitter організації, інформує ONLINE.UA.

63-річний політик є колишнім журналістом і представляє Прогресивний альянс соціалістів і демократів.

Нового очільника Європейського парламенту обрали сьогодні за результатами голосування у Страсбурзі. За Сассолі проголосували 345 депутатів при необхідному мінімуму 334 голосів. У голосуванні взяли участь 704 депутати, 37 бюлетенів виявилися недійсними.

Лідерами за голосами європейських парламентарів стали:

  • Давид-Марія Сассолі (Італія) – 345 голосів;

  • Ян Захраділ (Чехія) – 160 голосів;

  • Ска Келлер (Німеччина) – 119 голосів;

  • Сіра Рего (Іспанія) – 43 голоси.

Після того, як головуючий на засіданні Антоніо Таяні оголосив результати голосування на виборах, Сассолі відразу зайняв крісло президента і проголосив до присутніх коротку промову.

До сьогоднішньому дня Давид-Марія Сассолі займав другу за значенням посаду в Європейському парламенті, будучі з 2014 року його віце-президентом. Також він був членом міжфракційної групи Європарламенту з питань бідності та прав людини. До того, як стати політиком, житель Флоренції Сассолі з 1986 року займався журналістикою, був відомим телевізійним репортером та телеведучим.
На посаду нового президента Європарламенту Сассолі запропонували від Прогресивного альянсу соціалістів і демократів. Він став сьомим представником Італії, який зайняв цю високу посаду.

Нагадаємо, що днями стало відомо про запуск порому з України до Італії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?