Новинський назвав голосування в ПАРЄ перемогою опозиції
Категорія
Політика
Дата публікації

Новинський назвав голосування в ПАРЄ перемогою опозиції

Новинський назвав голосування в ПАРЄ перемогою опозиції
Джерело:  online.ua

25 січня в ПАРЄ була проголосована доповідь моніторингового комітету "Функціонування демократичних інститутів в Україні". Голосування можна назвати перемогою української опозиції.
Таку думку висловив у своєму Facebook опозиційний депутат Вадим Новинський.
"Проголосований документ я вважаю справжньою перемогою української опозиції і свідченням визнання її авторитету в Європі", - цитує політика канал 112.
Нардеп зазначив, що в тексті доповіді на це вказують вимоги і рекомендації до української влади: вимога виправити закон про люстрацію, заклик до української влади дотримуватися прав опозиції, стурбованість мовними проектами української влади.
Також в резолюції, за словами Новинського, озвучена вимога щодо виконання Мінських угод.
"Протягом останніх двох років ми - українська опозиція - наполегливо вимагали від влади виконання Мінських угод, але вони ігнорувалися провладною коаліцією. Нарешті ця проблема стала очевидною і для наших колег по Асамблеї, адже в доповіді є вимога до всіх сторін конфлікту, в тому числі до української влади, виконати пункти Мінських угод в частині конституційної реформи та децентралізації", - заявив Новинський.
Опозиціонер впевнений, що підготовлена Асамблеєю доповідь є серйозним авансом для української влади, можливо, навіть надмірно толерантним і компліментарним по відношенню до неї, тому що "рано говорити про прогрес, швидше про деградацію демократії в країні".
"Дуже важливо, що в доповідь була додана наша поправка з вимогою до української влади дотримуватися прав опозиції. На нашу думку - і вона була підтримана нашими європейськими колегами - завдяки умисним діям влади в Україні склалася ситуація, що виключає рівну політичну конкуренцію. Опозиція зазнає переслідувань і дискримінації. Це стосується як парламентської, так і непарламентської, і несистемної опозиції", - вважає депутат.
Він додав, що, на його думку, не менш важливо, що ПАРЄ рекомендувала українській владі припинити експерименти в мовному питанні.
Ще один важливий момент, на який вказав депутат - політика влади в церковному питанні, яка стала предметом активної дискусії в кулуарах, і була озвучена ним у виступі.
"Наша позиція про неможливість втручання держави в церковні справи знайшла широку підтримку серед делегатів ПАРЄ, втім, як і з інших ключових питань. Ми - українська опозиція - докладемо всіх зусиль для досягнення миру шляхом реалізації Мінських угод, а також для захисту демократії, прав і свобод всіх без винятку громадян України незалежно від їх політичних поглядів, національності та мови, якою вони говорять", - резюмував Новинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?