Новинський зустрівся з британським депутатом, який займається питаннями Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Новинський зустрівся з британським депутатом, який займається питаннями Brexit

Новинський зустрівся з британським депутатом, який займається питаннями Brexit
Джерело:  УНН

Лідер "Опозиційного блоку" Вадим Новінський провів зустріч з депутатом Палати громад парламенту Великобританії Джоном Уіттінгдейлом, який займається питаннями Brexit.


Про це повідомляє  УНН.


За даними агентства, мета візиту Уіттінгдейла в Україну - зустрічі з представниками українського парламенту і уряду, експертами, громадськими діячами, щоб розповісти про цілі Brexit і те, як досвід Великобританії може бути застосовний в Україні.


Новинський підкреслив, що Україна не повинна замикатися на євроінтеграційних процесах, а дивитися ширше на свої економічні інтереси, які пов'язані, в тому числі, з ринками Росії, СНД та інших країн.


"Повинен бути прагматичний підхід у вибудовуванні зовнішньої політики і економічної стратегії. Союзи заради спілок - це доля популістів. Ми повинні практично "на калькуляторі" рахувати ефект від тієї чи іншої зовнішньополітичної угоди і керуватися інтересами виключно українців", - зазначив Вадим Новинський на зустрічі зі своїм британським колегою.


Також британський і український парламентарії обговорили порушення прав опозиції. Джон Уіттінгдейл зазначив, що в Британії опозиція захищена сильніше влади, в тому числі депутатською недоторканністю.


Джон Уіттінгдейл - депутат Палати громад Парламенту Великобританії. Колишній голова міжпартійної групи зі зв'язків з Україною, активно цікавиться українськими питаннями. Раніше був політичним радником Прем'єр-міністра Маргарет Тетчер і працював Міністром культури, медіа та спорту в уряді Девіда Кемерона. Був одним з 6 міністрів - прихильників виходу Великобританії з ЄС. Зараз він входить до парламентського комітету з питання виходу з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?