Новітній засіб ураження - у Путіна знову лякають світ потужною зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

Новітній засіб ураження - у Путіна знову лякають світ потужною зброєю

Новітній засіб ураження - у Путіна знову лякають світ потужною зброєю
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін постійно лякає новітньою російською зброєю - зброєю майбутнього, якої немає аналогів у всьому світі. На цей раз в його команді похвалилися успішним випробуванням нової гіперзвукової авіаційної ракети, характеристики і назва якої суворо засекречені. Відомо лише, що нова гіперзвукова ракета створюється для озброєння модернізованого літака Ту-22М3М. Причому ця зброя не відноситься до лінійки ракет Х-32, так як є "зовсім іншою". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Нещодавно проведені випробування нового гіперзвукового виробу на Ту-22М3. Ракета увійде до складу номенклатури озброєння модернізрованного Ту-22М3М разом з рядом інших новітніх авіаційних засобів ураження. Робота над новим боєприпасом почалася кілька років тому, випробування ракети повинні завершитися разом з роботою над модернізованим бомбардувальником ту-22М3М", - повідомило джерело в російському оборонно-промисловому комплексі.

Як відомо, раніше в Росії повідомляли про розробку двох видів авіаційних гіперзвукових ракет. Одну з ракет назвали "Кинджал" - її застосовують на винищувачі МіГ-31к, вона здатна розганятися до 10 швидкостей звуку і створена на базі ракети наземного комплексу "Іксандер". Ще одна гіперзвукова авіаракета ще створюється. Її хочуть розмістити усередині фюзеляжу винищувача п'ятого покоління Су-57.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін розповів про унікальну зброю нового покоління, якого ще немає в світі. Він пригрозив, що Росія буде йти далі в розробці бойових комплексів наступного покоління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?