Новий французький прем'єр потішив росіян прізвищем
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий французький прем'єр потішив росіян прізвищем

Новий французький прем'єр потішив росіян прізвищем
Джерело:  BFM TV

Президент Франції Франсуа Олланд призначив прем'єр-міністром країни колишнього главу Міністерства внутрішніх справ Бернара Казнева.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BFMTV.
Казнев змінив на посаді глави уряду Мануеля Вальса, який пішов у відставку 5 грудня. Міністром внутрішніх справ Франції замість Казнева призначений лідер фракції правлячої Соціалістичної партії в Національних зборах (нижня палата парламенту) Брюно Ле Ру.
«Це сильна особистість з досвідом в міжнародних справах», - розповіло джерело в оточенні Олланда, коментуючи призначення Казнева.
Бернар Казнев займав посаду глави МВС з квітня 2014 року в двох урядах під керівництвом Вальса. У 2012-2013 роках політик був міністром-делегатом з європейських справ в уряді Жан-Марка Ейро.
За час перебування Казнева на посаді міністра внутрішніх справ у Франції відбулися кілька великих терористичних актів - напад на редакцію Charlie Hebdo в січні 2015 року, атаки бойовиків ІДІЛ в Парижі в листопаді 2015 року, а також теракт в Ніцці, де в липні 2016 року вантажівка врізалася в людей, що зібралися на набережній для святкування Дня взяття Бастилії.
У Росії вже активно обговорюють нове призначення у Франції, відзначаючи при цьому, що прізвище прем'єра співзвучне російській.




Як повідомляв ONLINE.UA, глава французького уряду Мануель Вальс прийняв рішення офіційно висуватися на пост президента Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?