Новий генсек ООН прийняв присягу і розповів про плани
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий генсек ООН прийняв присягу і розповів про плани

Новий генсек ООН прийняв присягу і розповів про плани

Екс-прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутерреш, який раніше був обраний в якості Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй, офіційно прийняв присягу перед Генасамблеєю.


Церемонія відбулася 12 грудня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр новин ООН.


Гутерреш перебирає повноваження у теперішнього Генсекретаря ООН Пан Гі Муна. Він призначається дев'ятим Генеральним секретарем організації, і буде на посаді з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2021 року.


Майбутній Генсек ООН розповів про пріоритети в своїй діяльності на найближчі п'ять років. "Я хотів би особливо виділити три стратегічно важливі напрямки, на яких потрібні зміни: забезпечення миру, підтримка сталого розвитку та управління нашими внутрішніми справами", - сказав він.


Читайте також: ООН прийняла революційну резолюцію по Росії і Криму


На думку Гутерреша, недоліком ООН і міжнародного співтовариства є нездатність запобігати кризам, і організації пора "визнати свої недоліки" і "реформувати методи своєї роботи".


Він обіцяв захищати права молоді, добиватися гендерної рівності, переглянути роботу ООН з протидії тероризму.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на пост Генерального секретаря ООН претендувало 11 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?