Новий глава Кабміну: Зеленський неочікувано запропонував свою кандидатуру
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий глава Кабміну: Зеленський неочікувано запропонував свою кандидатуру

Новий глава Кабміну: Зеленський неочікувано запропонував свою кандидатуру

Український лідер Володимир Зеленський неочікувано для всіх запропонував президентській фракції "Слуга народу" призначити очільником Кабміну Дениса Шмигаля. Ця пропозиція прозвучала на засіданні фракції у Верховній Раді у вівторок, 3 березня. Про це повідомляють джерела у політичній силі Зеленського, передає ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Зазначається, що глава держава приїхав у парламент близько 19:30.

За попредніми даними, Шмигаля мають намір призначити не виконуючим обов'язки прем'єра, а повноцінним главою КМУ. Окрім того, повідомляється, що новим генеральним прокурором можуть призначити депутата від "Слуги народу", заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності, Сергія Іонушаса.

Варто звернути увагу на те, що 4 лютого парламент звільнив міністерку розвитку громад і територій Альону Бабак і призначила замість неї івано-франківського губернатора Дениса Шмигаля.

Денис Шмигаль

Уже 4 березня пройде позачергове засідання українського парламенту, який розглядатиме "питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку".

Варто також нагадати, що 3 березня Кабмін провів терміново позачергове засідання. Олексій Гончарук розповів про декілька ухвалених Кабміном рішень. За його словами, ухвалено рішення про залучення 200 інспекторів Укртрансбезпеки для обслуговування комплексів габаритно-вагового контролю на дорогах.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 березня стало відомо, що  Олексій Гончарук написав заяву про відставку. Новим главою уряду найімовірніше стане Денис Шмигаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?