Новий глава ОБСЄ хоче терміново приїхати в Україну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий глава ОБСЄ хоче терміново приїхати в Україну - що сталося

Новий глава ОБСЄ хоче терміново приїхати в Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

Новий очільник ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії і міністр із закордонних справ і у справах Європи Еді Рама уже найближчим часом відвідає Україну. З такою заявою він виступив перед Постійною радою ОБСЄ у Відні, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"СММ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. - ред.) і Україна також будуть пунктом призначення мого першого візиту в якості глави ОБСЄ в майбутні тижні", - сказав він.

За словами Рами, в той час, як криза всередині і навколо України залишається "найбільш невідкладним викликом безпеки в Європі", унікальний внесок СММ ОБСЄ для зменшення напруженості і встановлення миру, стабільності і безпеки має важливе значення.

"Головування Албанії (в ОБСЄ. - ред.) зробить свій внесок у те, щоб підтримати повагу до принципів і зобов'язань ОБСЄ, у повну імплементацію мінських угод, підтримуючи зусилля Тристоронньої контактної групи і процес у нормандському форматі", - підкреслив новий глава організації.

Як уже відомо, 1 січня 2020 року Албанія почала річне головування в ОБСЄ. У МЗС країни стверджують, що на цей період питання України залишатиметься пріоритетним для ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?