Новий глава військ НАТО в Європі висловився про зброю для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий глава військ НАТО в Європі висловився про зброю для України

Новий глава військ НАТО в Європі висловився про зброю для України

Новий головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал армії США Кертіс Скапарротті заявив про бажання підтримати Україну тією  зброєю, якої потребує країна для свого захисту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Я вважаю, що ми повинні підтримати Україну тим, чого вони потребують для успішного захисту території і суверенітету. Я особливо подивлюся на це як головнокомандувач. Я повинен оцінити, яку зброю краще, які можливості вони можуть використовувати, які можливості можуть бути додатковими для їх сил сьогодні", - сказав Скапарротті в штаб-квартирі Об'єднаних збройних сил НАТО на прес-конференції в місті Монс.
Нагадаємо, під час слухань у профільному комітеті Сенату Кертіс Скапарротті висловився за те, щоб надати Україні зброю, яку «вона здатна ефективно використовувати», зокрема, протитанкову зброю.
Як відомо, 29 липня 2015 року президент Петро Порошенко в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal заявив, що Україні необхідні 1 тис. 240 протитанкових ракетних комплексів Javelin для стримування російської агресії.
Протягом року в США неодноразово заявляли, що рішення про можливі поставки в Україну летального озброєння ще не прийнято. Прес-секретар Білого дому Джош Ернест відзначав, що в США побоюються, що надання Україні летального озброєння може збільшити кровопролиття на Донбасі.
Раніше в Міноборони РФ заявили, що для протидії нарощуванню сил НАТО біля кордонів Росії військове відомство створить дві нові дивізії в Західному військовому окрузі і одну - в Південному.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?