Новий коронавірус: ВООЗ зробила важливе попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий коронавірус: ВООЗ зробила важливе попередження

Новий коронавірус: ВООЗ зробила важливе попередження
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров'я вирішили підвищити оцінку ризику від спалаху китайського коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг керівника організації Тедроса Аданома Гебреісуса.

За його словами, відтепер загрозу оцінено як "дуже високу" на рівні світу.

"Наші епідеміологи постійно стежать за цими подіями, і тепер ми підвищили нашу оцінку ризику поширення та ризику впливу Covid-2019 до дуже високого на глобальному рівні", - зазначив Гебреісус.

Очільник ВООЗ пояснив, наразі немає жодних підтверджених даних, які б говорили про вільне поширення вірусу в громадах.

"Тривале збільшення числа випадків коронавірусу і кількості відповідних країн протягом останніх декількох днів, безумовно, викликає стурбованість", - додав він.

Нагадаємо, станом на п'ятницю, 28 лютого, зареєстровано понад 83 тисячі випадків коронавірусу Covid-19 на всій планеті. Відомо про 2,8 тисячі смертельних інцидентів.

Як повідомляв ONLINE.UA, помер один з громадян Великої Британії, який отримав коронавірус з Китаю на борту круїзного лайнера Diamond Princess. Цей випадок став першим смертельним для Сполученого Королівства та безпосередньо для ситуації із судном, яке стоїть на карантині в Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?