Новий кредит для України: в МВФ поставили важливе завдання уряду
Категорія
Економіка
Дата публікації

Новий кредит для України: в МВФ поставили важливе завдання уряду

Новий кредит для України: в МВФ поставили важливе завдання уряду
Джерело:  online.ua

Одним з головних завдань українського уряду в рамках переговорного процесу щодо нового кредиту МВФ для України є прискорення темпу по проведенню реформ. Про це заявив глава місії МВФ в Києві Рон ван Роден під час переговорів з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та міністеркою фінансів Оксаною Маркаровою, повідомляє ONLINE.UA.

В ході зустрічі з представниками МВФ Гончарук прозвітував про те, що протягом останніх тижнів український парламент прийняв за основу проєкт закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, а також прийняв за основу і в цілому закон про анбандлінг. Український прем'єр заявив, що Київ продовжує демонструвати швидке і успішне втілення реформ, задекларованих президентом, урядом і парламентом, в надії на узгодження нової довгострокової програми розширеного фінансування.

У свою чергу керівник місії МВФ відзначив важливість проведених в Україні реформ. Він висловив надію, що українська влада прискорить темпи їх реалізації.

Нагадаємо, місія МВФ розпочала роботу в Києві 14 листопада. Представники Фонду мають намір продовжити переговори з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування в розмірі 5-10 млрд доларів, перший транш по якій Нацбанк планував отримати ще до кінця цього року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава управління МВФ з питань Європи Пол Томсен заявив, що Фонд сподівається на досягнення швидкого результату в переговорах з українським керівництвом по новому кредиту, незважаючи на існуючі проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?