Новий міністр економіки - Рада ухвалила рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий міністр економіки - Рада ухвалила рішення

Новий міністр економіки - Рада ухвалила рішення
Джерело:  online.ua

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очолив з вівторка, 17 березня, Ігор Петрашко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання Верховної Ради у зазначений день.

Кандидатуру на посаду підтримали 243 народних депутати.Серед них — представники фракції "Слуга народу", позафракційники, а також об'єднання "Довіра" та "За майбутнє". Проти висловилися нардепи "Європейської солідарності", "ОПЗЖ". Фракції "Батьківщина", "Голос" - утрималися.

За підсумками голосування депутатів Петрашко піднявся на трибуну та склав присягу. Ініціатором його кандидатури виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Ще у понеділок, 16 березня, особисто президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками парламенту додав — кандидатура Петрашка на розгляді.

Нагадаємо, попередній міністр Тимофій Милованов відмовився зберегти посаду в оновленому Кабміні. Тимчасово міністерство не мало постійного керівника.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ірина Венедіктова офіційно отримала посаду генерального прокурора України після звільнення Руслана Рябошапки. Кандидатуру підтримали 269 народних депутатів. За традиційно виступила фракція "Слуга народу", а також об’єднання "За майбутнє", "Довіра" та кілька позафракційників. Проти — "Євросолідарність", "Голос", "Батьківщина".
Посада голови Офісу генпрокурора залишалася вільною з 5 березня. Тоді відбулися значні зміни у багатьох державних структурах, зокрема в уряді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?