Новий міністр енергетики Оржель виступив з важливою заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Новий міністр енергетики Оржель виступив з важливою заявою

Новий міністр енергетики Оржель виступив з важливою заявою
Джерело:  interfax.com.ua

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що в України з'явиться нова енергетична стратегія, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Енергетична стратегія точно буде переглянута, тому що у нас є стратегія, яка не виконується", - сказав він.

Також Оржель назвав серед пріоритетів нарощування газу власного видобутку, оскільки існуючий потенціал використовується недостатньо. Він наголосив, що в Україні рівень видобутку відповідає 1,2% запасів, тоді як загальносвітовий тренд в світі - 4-5%.

"Будуть законодавчі ініціативи для збільшення видобутку газу. На ринку будуть реформи, всіх запрошуємо до інвестицій", - заявив Оржель.

Він уточнив, що питання таких інвестицій обговорювалося з американськими партнерами на переговорах в Польщі, що відбулися вихідними. Глава Міненергоекології також нагадав, що Україна останнім часом запустила відкриті конкурси з видачі ліцензій. Окрім того, Оржель назвав інші пріоритети роботи відомства.

"Перший пріоритет - вугілля на складах. Ми будемо показувати те, що відбувається на ринку, яка ситуація з підготовки до осінньо-зимового періоду. Другим надзвичайних пріоритетом за його словами є Нафтогаз і підписання договору на транзит газу", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше був опублікований список нового Кабміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?