Новий міністр фінансів розповів, чи будуть в Україні знижуватись податки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Новий міністр фінансів розповів, чи будуть в Україні знижуватись податки

Новий міністр фінансів розповів, чи будуть в Україні знижуватись податки

Новий голова Мінфіну України  Олександр Данилюк, якого затвердили на посаді 14 квітня, не збирається незабаром знижати податки, але має намір добиватися максимального ефекту від вже проведених.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра Дзеркалу тижня.


«Зараз ми повинні показати і собі, і нашим партнерам, у першу чергу МВФ, що можемо отримувати максимальну віддачу від тих заходів, які вже були прийняті. Маю на увазі легалізацію зарплат, наприклад. Ставку ми зменшили, але людям толком не розповіли про це, багато хто не знає або не вважає за потрібне виходити з "тіні", — пояснив він.

Також міністр додав, що «зараз говорити про негайне послаблення податкових ставок — це невірно, хоча я відкритий для цього і вважаю, що в майбутньому ми можемо повернутися до питання податкової реформи».


«Якщо приймається якийсь захід, потрібно добиватися максимального ефекту від нього, знайшовши зацікавлених, хто б нас підтримав. Наприклад, місцева влада також напряму зацікавлена у виході зарплат з "тіні", тому що значна частина податку на доходи фізичних осіб залишається у місцевих бюджетах», — підкреслив Данилюк.

За його словами, ці гроші «теж потрібно залучати».

«Це загальна відповідальність усіх, а не лише центральних органів влади. Те ж справедливо і щодо усіх інших заходів. Необхідно витиснути максимум із тих рішень, що вже були прийняті», — резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, після свого нещодавнього призначення Данилюк заявляв, що піти з посади для нього – не проблема.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?