Новий міністр культури пояснив, чи будуть надалі заборонені російські фільми в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Новий міністр культури пояснив, чи будуть надалі заборонені російські фільми в Україні

Новий міністр культури пояснив, чи будуть надалі заборонені російські фільми в Україні
Джерело:  BBC

Новий міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що заборона в'їзду російським артистам, які підтримали агресію против України, є правильним рішенням. Про це повідомляв ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За його словами, особи, які підтримали вторгнення, не повинні мати право в'їзду в Україну, з'являтися в етері українського телебачення та змоги демонструвати фільми за своєю участю.

Міністр підтримав такі жорсткі заходи стосовно навіть старих фільмів, створених за участю артиста.

"Неважливо, все - він людина, яка завзято підтримує режим Путіна, він людина, яка підтримує агресію проти України. Його фільми, його творчість має бути заборонена в Україні, тому що це - символізм. Цим ми кажемо, що так щодо нас не можна вчиняти. Це визначення червоних ліній. Тобто ми говоримо: ти порушуєш наші червоні лінії", - пояснює Бородянський.

Аналогічну позицію він висловив стосовно осіб, які мали виступи в анексованому Криму. такі артисти повинні отримати заборону на в'їзд.

Також голова Мінкульту зазначив, українські зірки, гастролюючі Росією, теж підтримують агресора, але це не врегульоване на рівні законодавства.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство інфраструктури України виступило проти відновлення авіасполучення з Росією. Це неможливо, поки Москва продовжує збройну агресію у відношенні сусіда.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?