Новий міністр оборони пояснив, яка ситуація склалася на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий міністр оборони пояснив, яка ситуація склалася на Донбасі

Новий міністр оборони пояснив, яка ситуація склалася на Донбасі
Джерело:  BBC

Новий очільник Міністерства оборони України Андрій Загороднюк стверджує, що на Донбасі загалом спокійна ситуація. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю BBC Україна.

За його словами, відбуваються певні сутички, проте загальна ситуація є стабільною та підконтрольною. Паралельно з цим йде процес розведення сил на окремих ділянках.

"Що стосується повного розведення, то була зроблена політична заява, ми зі свого боку прораховуємо всі технічні, організаційні ризики. Наразі це все на стадії планування", - пояснив міністр.

Загороднюк підкреслив, що українська сторони наразі не має відчуття відповідної "комфортної ситуації" з боку так званих "ДНР" та "ЛНР". Він вважає, що коли бойовики дійсно відведуть техніку, про це буде оголошено.

Нагадаємо, перш за все йдеться про розведення у Станиці Луганській. Це вкрай важливо для відновлення мосту поблизу КПВВ задля забезпечення пасажиропотоку.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Донбасі зареєстрували загострення. Протягом доби 23 вересня ворог 24 рази здійснив обстріли українських позицій. Двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення внаслідок цих злочинних випадів на тлі спроби врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?