Новий прем'єр Італії виступив з суперечливою заявою про Росію та ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий прем'єр Італії виступив з суперечливою заявою про Росію та ЄС

Новий прем'єр Італії виступив з суперечливою заявою про Росію та ЄС
Джерело:  online.ua

Новий прем1єр-міністр Італії Маріо Драгі висловився у першій заяві на посаді про необхідність зміцнення діалогу з Росією. Таке твердження пролунало на тлі серйозної політичної конфронтації Брюсселя та Москви після невдалих переговорів на найвищому рівні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика в Сенаті.

За його словами, італійська сторона продовжує спостерігати за подіями в РФ.

“Італія буде зміцнювати механізми діалогу з Російською Федерацією. Ми із занепокоєнням спостерігаємо, що відбувається в цій та інших країнах, де порушуються права людини… Зі стурбованістю стежимо за зростанням напруженості в Азії навколо Китаю”, - наголосив Драгі.

Нещодавно під час візиту високого представника ЄС Жозепа Борреля до Москви фактично сталася дипломатичне фіаско. Російська сторона не йшла на контакт, а сам євродипломат пригрозив Кремлю новими санкціями.

Новий голова уряду Італії тим часом додав, міжнародні відносини його країни будуватимуться відповідно до позиції “європейського та трансатлантичного альянсів”.

“Для Італії важливо зміцнювати стратегічні відносини з Францією і Німеччиною, а також з країнами, з якими у нас спільні інтереси в Середземномор’ї, в тому числі проблемні питання в галузі екології та міграції. Це Іспанія, Греція, Мальта та Кіпр. Ми також будемо сприяти більш тісному діалогу між ЄС і Туреччиною, нашим партнером і союзником по НАТО”, - резюмував політик.

У середу, 17 лютого, Драгі виступив перед верхньою палатою італійського парламенту. Його заява пролунала перед голосуванням сенаторів за довіру його уряду.

Нагадаємо, нещодавно в Італії розпочалася урядова криза, яка супроводжувалася відставкою попереднього прем'єр-міністра Джузеппе Конте. Наприкінці січня він звернувся з відповідним поданням до президента Серджо Матареллі.

Як повідомляв ONLINE.UA, відставка Конте — це один з результатів довготривалої кризи, викликаної розбіжностями та суперечками в урядовій коаліції. Італія як один з лідерів Євросоюзу після початку пандемії COVID-19 та нищівного для економіки локдауну отримала потужну допомогу від Брюсселя. Утім, представники влади не дійшли повноцінної згоди про засоби її використання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?