Новий прем’єр-міністр Молдови почала роботу зі звинувачень України
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий прем’єр-міністр Молдови почала роботу зі звинувачень України

Новий прем’єр-міністр Молдови почала роботу зі звинувачень України
Джерело:  Politico

Голова Кабінету міністрів Молдови Майя Санду звинуватила українську владу в сприянні контрабанді та корупційним схемам для підтримки сепаратистів Придністров’я. Про це вона заявила в інтерв'ю Politico, інформує ONLINE.UA.

За словами Санду, вона зацікавлена у співпраці з новою владою України, але ще не проводила переговори з президентом Володимиром Зеленським або прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Крім того, вона заявила, що попередня українська влада співпрацювала з олігархом і колишнім лідером Демократичної партії Молдови Володимиром Плахотнюком.

Молдовський прем’єр-міністр звинуватила український уряд в тому, що він за допомогою контрабанди та корупційних схем «сприяв виживанню сепаратистського керівництва в Придністров'ї».

«Тепер ми очікуємо, що київська влада внесе свій внесок у ліквідацію цих схем», – зазначила Майя Санду.

Як відомо, кілька тижнів тому у Молдові благополучно завершилася гостра політична криза, яке ледве не призвела до вуличних протистоянь. Колишній прем’єр-міністр країни Володимир Плахотнюк, який був головою впливової Демократичної партії, втік з Молдови.

За офіційною версією, він поїхав у короткочасну подорож до своєї сім’ї до Швейцарії. Однак більшість експертів сумнівається, що Плахотнюк ризикне повернутися у Кишинів, де його можуть звинуватити не тільки у корупції, але й також у спробі захоплення влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?