Новий рік не скасовується. Названо реальний спосіб, як уберегтися від коронавіруса на свята
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий рік не скасовується. Названо реальний спосіб, як уберегтися від коронавіруса на свята

Новий рік не скасовується. Названо реальний спосіб, як уберегтися від коронавіруса на свята
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса в Україні останні кілька днів зменшує оберти - за минулі вихідні кількість випадків зараження COVID-19 знизилася на кілька тисяч, але за всіма прогнозами захворюваність в січні буде рости, і цей багато в чому стане наслідком новорічних свят, які українці звикли відзначати з розмахом і у великих компаніях. Влада України вже попередила, що відразу після Нового року може ввести повний локдаун. Але не карантин небезпечний, а те, що серйозний післяноворічний спалах COVID-19 може привести до колапсу медичної системи і все це призведе до того, що українці просто не зможуть своєчасно отримати допомогу лікарів навіть при критичних показниках стану здоров'я. У зв'язку з цим глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус вирішив звернутися до населення всієї планети і закликав відзначити Новий рік 2021 і Різдво безпечно для здоров'я. Він назвав реальний спосіб, як уберегтися від коронавіруса на свята, який доступний кожному, передає ONLINE.UA.

"Всі ми хочемо бути з нашими близькими під час майбутніх свят, але ми не повинні розслаблятися. COVID-19 змінює свята, але це не означає, що ми не можемо святкувати. Будьте в безпеці: дотримуйтесь вказівок, залишайтеся вдома і уникайте скупчення людей" , - йдеться у відео, в якому глава ВООЗ показав, як можна безпечно зустріти Новий рік і не заразитися коронавірусом.

Як уберегтися від коронавіруса під час новорічних свят?

Глава ВООЗ назвав кілька моментів, які важливо врахувати при організації та плануванні новорічних свят.

  1. Відмовитися від подорожей і відсвяткувати Новий рік вдома.

  2. Не запрошувати гостей.

  3. Зустрічатися з друзями тільки на вулиці, дотримуючись дистанції і надівши захисну маску.

  4. Не відвідувати торгові центри - покупки можна робити онлайн.

  5. Не користуватися громадським транспортом в годину пік.

Глава ВООЗ, як і багато медичних експертів з усього світу, нагадав, що тільки тимчасова відмова від сімейних свят, вечірок та концертів, дозволить не тільки зберегти сотні життів людей, а й запобігти закриттю підприємств, магазинів, шкіл, вузів і дитячих садів. До речі, в Європі вже звернули увагу на цей стримуючий поширення COVID-19 фактор і заборонили нічне життя. У Парижі, Берліні, Брюсселі та інших містах Європи заборонили вечірки і зустрічі групами більше 10 осіб, обмежили роботу барів, кафе і залів для проведення заходів, а у Франції відвідувачів всіх подібних закладів зобов'язали залишати свої контактні дані, які можуть стати в нагоді в разі, якщо необхідно буде відновити можливий ланцюжок зараження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти попередили про настання критичної ситуації з коронавірусом в Україні після новорічних свят.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?