Новий штам коронавірусу дістався Словаччини. Влада уточнила, серед кого він поширюється
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий штам коронавірусу дістався Словаччини. Влада уточнила, серед кого він поширюється

Новий штам коронавірусу дістався Словаччини. Влада уточнила, серед кого він поширюється
Джерело:  online.ua

На території Словаччини виявили новий штам коронавірусу COVID-19, який уперше зареєстрували у Великій Британії. Наразі йдеться про підтвердження таких випадків на сході європейської країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Expats.cz.

Факт поширення нового штаму пандемічної інфекції підтвердив міністр охорони здоров'я Марек Крайчий.

"Новий штам коронавірусу, який поширюється з півдня Англії, також підтверджений у Словаччині", - наголосив він.

Цей "британський" різновид виявили в аналізах людей, що мешкають в районі Михайлівців, це у східному регіоні країни.

Міністр звернув увагу, що штам найчастіше виявляють у людей до 60 років, найбільш інтенсивно він поширюється серед дітей. Його заразність приблизно на 70% вища, аніж у попередника.

Нагадаємо, у Великій Британії цей штам вірусу виявили ще до Нового року, він поширювався у південній частині Альбіону. Саме такі інциденти стали одними з причин посилення карантину на Різдво, хоча до того плани будувалися навпаки навколо його послаблення.

Станом на початок січня 2021 року новий різновид, який отримав назву VOC 202012/01, виявили серед представників 30 країн.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом людей у світі перевищила вже 85 мільйонів, померли близько 1,8 мільйона інфікованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що посилення карантину в січні дозволить "збити" стрибок захворюваності на коронавірус COVID-19. Міністр Максим Степанов нагадав, зростання випадків інфекції прогнозують після новорічних та різдвяних свят.

За його словами, саме цей термін необхідний для подолання нового "кола" глобальної епідемії. Він вважає, цей режим запобігатиме жорстким локдаунам у майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?