Новий спалах вірусу Еболи: підтвердили першу смерть
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий спалах вірусу Еболи: підтвердили першу смерть

Новий спалах вірусу Еболи: підтвердили першу смерть

У четвер, 10 травня, влада Демократичної Республіки Конго заявила про перший випадок смерті внаслідок нового спалаху вірусу Ебола. Понад 10 людей вже підтвердили наявність захворювання.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Міністерство охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго сповістило про одного загиблого через вірус Еболи та 11 заражених.

Нещодавно повідомлялося про смерть 17 жителів одного з сіл на північному заході країни. Вони знаходились серед понад 20 людей, які мали симптоми, схожі на Еболу. Але, за словами представників влади, перевірка не підтвердила наявність збудників інфекційної хвороби.

Це дев'ятий спалах смертельної лихоманки в Конго. Останній зафіксували минулого року. Два роки тому завершився найгірший спалах Еболи в Західній Африці від часу, коли вірус було знайдено в 1970-х роках. Всього за декілька років до цього у Гвінеї, Сьєрра-Леоне та Ліберії від вірусу загинуло більше 11,3 тисячі осіб, ще майже 30 тисяч були інфіковані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ попередила про спалах нового смертельного вірусу в усьому світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?