Новий сюрприз "Газпрому": Україна приступила до плану "Б" по "Північному потоку-2"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Новий сюрприз "Газпрому": Україна приступила до плану "Б" по "Північному потоку-2"

Новий сюрприз "Газпрому": Україна приступила до плану "Б" по "Північному потоку-2"
Джерело:  online.ua

В українському "Нафтогазі" підготували новий неприємний сюрприз "Газпрому" через скандальний газопровід "Північний потік-2", який дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України.

Про план "Б" проти "Північного потоку-2", який має намір запустити "Нафтогаз" проти російського газового монополіста, повідомив директор компанії Юрій Вітренко в ефірі телеканалу ZIK, передає ONLINE.UA.

Вітренко визнав, що Україні не вдалося запобігти будівництву "Північного потоку-2", так як російський газопровід зацікавив Німеччину. Але Україна підготувала відповідь російському "Газпрому", якщо транзит російського газу в Європу через Україну буде припинений.

"Ми запустимо план "Б", за допомогою якого компенсуємо фінансові збитки. Ми вже ініціювали новий арбітраж, який, фактично, вже почався, де ми вимагаємо більше 12 мільярдів доларів, з яких десять - це, фактично, компенсація за те, що не буде транзиту через територію України після 2019 року", - заявив Вітренко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель запевнила в тому, що Україна збереже свою роль в транзиті російського газу до Європи навіть після запуску "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?