Новий телеканал Медведчука заблокували через годину після виходу в ефір
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий телеканал Медведчука заблокували через годину після виходу в ефір

Новий телеканал Медведчука заблокували через годину після виходу в ефір
Джерело:  online.ua

Оточення Віктора Медведчука, яке недавно втратила практично усі медіаактиви через санкції РНБО, нпридбало львівський телеканал "Перший незалежний". Напередодні ввечері він вже почав своє мовлення, але був заблокований через годину після виходу в ефір. В РНБО запевняють, що влада не розглядала питання закриття цього каналу. Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що канал заблокували через технічні причини, але попередив, що і стосовно нього можуть ввести санкції, якщо буде порушено українське законодавство. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг Данілова по завершенню засідання РНБО.

"Що сталося з тим телеканалом? Чому він припинив мовлення? Може якась технічна помилка ... ми не знаємо. Потрібно розбиратися. А може - це Божа кара?" - прокоментував блокування нового каналу Медедчука секретар РНБО.

Данілов підкреслив, що ніякого санкцій рішення по цьому каналу не приймалося, але якщо він буде працювати на користь іноземної держави, тоді буде заблокований рішенням РНБО.

"Я підкреслюю, ми працюємо тільки з фактами. Якщо це станеться ... у нас демократична країна. Якщо канал - новий, старий, або якийсь інший - буде порушувати українське законодавство, якщо він буде працювати на користь іноземної держави, тоді він негайно буде потрапляти під санкції Апарату нацбезпеки і оборони для заслуховування на засіданні РНБО ", - пояснив Данілов.

Нагадаємо, 25 лютого стало відомо, що співробітники телеканалів Zik, NewsOne і 112 Україна, що потрапили під санкції на початку лютого, створюють свій канал на базі львівського Першого незалежного. Його керівником став Павло Єгоричев, який є директором ТОВ "Новий формат ТВ" і головою в ТОВ "ТВ Вибір", що входять до медіагрупи Тараса Козака. До речі, колектив телеканалу засудив рішення керівництва продати канал оточенню Медведчука. Журналісти заявили, що вважають неприпустимим будь-яку співпрацю зі структурами, що діють в інтересах країни-агресора Росії.

Незважаючи на протест співробітників каналу, 26 лютого о 18:00 "Перший незалежний" з'явився в супутниковому і онлайн-ефірі - мовлення почалося в новому форматі. Через годину його заблокували. Нові власники каналу звинуватили владу в тиску на телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також на супутникові оператори, які нібито отримали вимогу від СБУ не надавати ніяких послуг телеканалу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВАКС заарештував санкційний нафтопровід Медведчука. В рамках націоналізації об'єкт передають під контроль держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?