Новий удар по НАБУ: Верховна Рада провела найблискавичніше засідання в своїй історії
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий удар по НАБУ: Верховна Рада провела найблискавичніше засідання в своїй історії

Новий удар по НАБУ: Верховна Рада провела найблискавичніше засідання в своїй історії
Джерело:  online.ua

14 липня український парламент повинен був розглядати у першому читанні законопроєкт про додаткові підстави для звільнення голови НАБУ. Проте зробити це не вдалося, оскільки законопроєкт відправили на повторний розгляд в комітет. Частина народних обранців стверджують, що законопроєкт у первинній редакції схвалюють, щоб негайно відправити у відставку Артема Ситника. Варто звернути увагу на те, що за відправку законопроєкту на доопрацювання у профільний комітет проголосували 248 депутатів. Сам законопроєкт під №3133 доступний на сайті ВРУ, передає ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, першим закликав направити документ на повторний розгляд у профільний комітет один із його ініціаторів Дмитро Лубінець. Окрім того, до президії парламенту до спікера Верховної Ради підійшов голова фракції Давид Арахамія та Гео Лерос. Арахамія повідомив усім, що законопроєкт поки зніматимуть з розгляду.

Після голосування спікер Дмитро Разумков закрив друге позачергове засідання Ради. Загалом воно тривало близько 3 хвилин.

"Позачергове засідання Верховної Ради України оголошую закритим. Саме кортке засідання в нашій історії", - заявив глава ВРУ.

Як відомо, даний законопроєкт вводить додаткову підставу для відставки голови Національного антикорупційного бюро України. Такою підставою є правопорушення, пов'язане з корупцією.

Крім голови НАБУ, він стосується ще цілої низки посад:

  • працівники НАБУ,

  • генпрокурор і прокурори,

  • начальник і військові Управління державної охорони.

Як уже повідомлялося раніше, цей законопроєкт зареєстрував у Верховній Раді народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. Депутат зробив це після того, як голову НАБУ Артема Ситника офіційно внесли до реєстру корупціонерів. Варто також зазначити, що проти цього законопроєкту виступила фракція "Голосу", яка зареєструвала 13 альтернативних законопроєктів. Там запевняють, що ініціатива виключно політична й спрямована конкретно на звільнення Ситника.

Варто також нагадати, що 14 липня Центр протидії корупції звернувся до усіх українців та попередив, що що президент країни Володимир Зеленський вже підтримав голосування народних обранців за законопроєкт, який підриває незалежність Національного антикорупційного бюро. В ЦПК наголошують, що він може також підірвати довіру МВФ до України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що народний обранець від "Слуги народу"  Гео Лерос розповів, що вже передав у НАБУ відомості, які свідчать про корупційну діяльність очільника Офісу президента Андрія Єрмака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?