Новий удар проти Путіна - в ЄС зібрали докази злочинів РФ на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий удар проти Путіна - в ЄС зібрали докази злочинів РФ на Донбасі

Новий удар проти Путіна - в ЄС зібрали докази злочинів РФ на Донбасі

Росія почала агресію проти сусідньої України у лютому-березні 2014 року, однак пов'язані зі вторгненням справи ще розглядають у європейських судах. Напередодні слідство забрало докази причетності Кремля до війни на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами прокурора Варда Фердинандуссе, дані спрямують у нідерландський суд. Посадовець працює над справою MH17.

"Російська влада завжди заперечувала участь у збройному конфлікті на сході України і командування угрупованнями "ДНР" і "ЛНР". Проте під час розслідування стало чітко зрозуміло, що Росія у відповідний період у районі 17 липня 2014 року була безпосередньо залучена до збройного конфлікту. З різних джерел були зібрані докази про те, що Росія здійснювала збройні постачання озброєним формуванням…, а також долучалася до набору бойовиків і оплати їм", - пояснив прокурор.

Він додав, окремі службові особи з Росії прямо пов'язані з координацією бойовиків та збройних груп, які воювали на Донбасі проти українських підрозділів.

Водночас прокурори пояснили умови, за яких учасники війни можуть отримати імунітет від переслідування - combatant immunity. Його отримують лише представники збройних сил країн, а також у разі дотримання усіх законів війни.

Сучасні конфлікти мають таку специфіку, що їх міжнародний статус можна оскаржити. Країни можуть відправляти військовослужбовців на допомогу певним сторонам неофіційно.

Утім, слідство все ж таки дійшло висновку під час вивчення матеріалів, що у цій ситуації не обов'язково визначати природу конфлікту. Слідчі брали до уваги заяви представників РФ про непричетність та бойовиків — про свою повну незалежність.

Офіційне обвинувачення в умовах широкого порушення законів війни у 2014 році визначило, що учасників можна судити за звичайною процедурою.

Як повідомляв ONLINE.UA, посли Євросоюзу на рік продовжили пакет санкцій проти Росії, запроваджених у зв’язку з незаконною окупацією Криму. Цю інформацію офіційно підтвердив відомий журналіст Рікард Джозвяк на своїх сторінках в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?