Новорічний військовий скандал в Маріуполі викликав бум у соцмережах
Категорія
Події
Дата публікації

Новорічний військовий скандал в Маріуполі викликав бум у соцмережах

Новорічний військовий скандал в Маріуполі викликав бум у соцмережах
Джерело:  online.ua

У мережі обговорюють скандал навколо відсутності для українських військовослужбовців транспорту, через що бійці АТО, які зустрічалися в Маріуполі з президентом Петром Порошенко м, не змогли потрапити під Новий рік до товаришів на свої позиції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на inforesist.org.
Напередодні Нового року президент Петро Порошенко в Маріуполі зустрівся з військовими прикордонниками, яким передав броньовану техніку. Глава держави також вручив бійцям державні нагороди.
Нагороджені бійці хотіли встигнути до Нового року повернутися на свої позиції і попросили Порошенка, щоб для цього було організовано вертоліт.
Однак транспорту для бійців не виявилося, в той час як сам Порошенко полетів з Маріуполя на вертольоті.
Читайте також: Порошенко зі зброєю на Донбасі порадував мережу: опубліковано фото
Старший сержант 54-ї бригади Валерія Бурлакова написала в Facebook: «А для нас метеоумови раптом виявилися не такими, як треба. Про вертушку ніхто не згадував. Автобус, яким ми могли б поїхати назад, щоб бути на місці хоч через 5-8 годин, теж забрали. До речі, сюди ми приїхали в КрАЗі без опалення, якщо що, але і його вже теж немає. Сиджу в Маріуполі на аеродромі. Ридаю. Супер. З наступаючим".
Після цього міністр оборони Степан Полторак доручив військовій службі правопорядку у Збройних силах України провести службове розслідування за фактом неналежного перевезення і подальшого розташування в Маріупольському аеропорту військовослужбовців ЗСУ - учасників урочистостей в Маріуполі 31 грудня.
У свою чергу позаштатний радник президента Юрій Бірюков заявив, що погодні умови в той день були складні, а про розміщення бійців мало подбати командування.
У мережі емоційно коментують ініціативу Полторака про службове розслідування.
«Розбудіть мене хто-небудь. Це що, армія визнала свою помилку? Причому не солдатську помилку, а офіцерську? І буде виправляти? Неймовірно. За святою армійською традицією це солдат, які поскаржилися, треба покарати, а не офіцерів. Що ти робиш, Полторак, припини. Через таких, як ти, у зрадофілов глобальне потепління без жодних іспанських вілл», - пише в Facebook журналіст Олександр Нойнец ь.


Микола Авдєєв: Буду іржати, якщо винним призначать якогось прапора.


Alex Noinets: Ну постараються по-любому.



Vladimír Špitaljov: Насправді ваш Полторак реально епічність. Щонайменше, епічно виглядає. Крутіше Кривавого Пастора.


Як повідомляв ONLINE.UA,

президент України Петро Порошенко прибув в зону АТО на Донбасі і привітав захисників Маріуполя на командному пункті під Широкиним 31 грудня

.


"Прибув на командний пункт в районі Широкиного з американськими сенаторами Джоном Маккейном, Ліндсі Гремом і Емі Клобучар, щоб привітати наших Воїнів з Новим роком", - повідомляв тоді глава держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?