Нову Зеландію накрило потужне виверження вулкана, загинули люди: моторошне відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Нову Зеландію накрило потужне виверження вулкана, загинули люди: моторошне відео

Нову Зеландію накрило потужне виверження вулкана, загинули люди: моторошне відео
Джерело:  online.ua

У Новій Зеландії на острові Вайт-Айленд сталося виверження вулкана, в результаті якого загинули не менше п'яти осіб. Близько 20 осіб отримали серйозні опіки, ще кілька людей зникли безвісти. Моторошні фото і відео з місця виверження вулкана публікують очевидці стихійного лиха в соцмережах, повідомляє ONLINE.UA.

Представник поліції Джон Тімсіт повідомив місцевим ЗМІ, що серед загиблих і постраждалих під час виверження вулкана є іноземці, національність яких поки немає можливості назвати. За його інформацією, в момент початку виверження вулкана на острові, який є одною з головних визначних пам'яток країни, знаходилося від 50 до 100 туристів.

На Вайт-Айленд вже вилетіли мінімум сім рятувальних вертольотів. Центр екстреної допомоги був сформований в лікарні міста Факатане. Рятувальники уточнили, що з острова вже було евакуйовано більше 20 осіб. Деякі з них травмовані. Зараз рятувальники не можуть відновити операцію, оскільки там ще занадто небезпечно - острів покритий попелом і вулканічним матеріалом. До пошуково-рятувальної операції підключилися військові. Зв'язку з людьми на острові немає.

Тим часом в мережі з'являються нові фото і відео, на яких зображено, як виривається з кратера стовп густого диму і попелу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що минулого літа на острові Балі прокинувся вулкан Агунг, стовп попелу якого досяг висоти 2,5 км. Через це довелося евакуювати 300 місцевих жителів і туристів, які відпочивали на популярному курорті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?