НСТУ пояснила, чому Україна вперше не поїде на дитяче "Євробачення"
Категорія
Україна
Дата публікації

НСТУ пояснила, чому Україна вперше не поїде на дитяче "Євробачення"

НСТУ пояснила, чому Україна вперше не поїде на дитяче "Євробачення"
Джерело:  online.ua

Цьогоріч Україна не братиме участь у міжнародному дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" через критичне недофінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  UA: Суспільне.

Зазначається, що участь в популярному конкурсі передбачає значні витрати телерадіокомпанії на проведення відбіркового етапу, а також обов’язковий внесок до Європейської мовної спілки – організатора конкурсу – за участь у змаганні. Проте цьогоріч НСТУ вперше не має фінансової можливості здійснити витрати на виробництво відбіркових турів, сплатити внесок, та здійснити всі обов’язкові виплати.

"Критична ситуація незаконного недофінансування не залишає компанії жодних коштів не лише на оплату трансляції самих каналів, виробництво програм, закупівлю прав на спортивні події світового масштабу, але й на сплату обов’язкових внесків та платежів, не кажучи вже про необхідну модернізацію усіх регіональних та всеукраїнських теле- й радіоканалів Суспільного", – пояснили представники компанії.

Також вказано, що у розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік для НСТУ передбачено лише 776 млн грн - ця сума не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018 року.

Повідомляється, що фінансування в 2018 році вдвічі менше суми, гарантованої законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія Universal Music заявила, що пісня переможниці "Євробачення-2018" Нетти Барзілай — плагіат, зазначивши, що композиція ізраїльської співачки "Toy" дуже схожа на "Seven Nation Army" гурту The White Stripes.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?