NYT дізналася про масштабне стеження Пентагону за американцями через смартфони
Категорія
Світ
Дата публікації

NYT дізналася про масштабне стеження Пентагону за американцями через смартфони

NYT дізналася про масштабне стеження Пентагону за американцями через смартфони
Джерело:  online.ua

Пентагон вже кілька років веде незаконне стеження за американцями і іноземцями, що знаходятся в США. Для цього розвідуправління Міноборони США скуповує бази даних, що містять відомості про місцезнаходження людей з додатків для смартфонів. Через них відстежується розташування людей без отримання на це ордера суду. Масштаби і подробиці стеження Пентагону за людьми розкрила газета New York Times, передає ONLINE.UA.

За даними джерела, американській розвідці за допомогою цих баз даних вдається стежити за мільйонами користувачів без судового дозволу. При цьому в Пентагоні запевняють, їм орден на придбання і використання цих даних не потрібний, хоча це суперечить законодавству.

Про стеження Пентагону за американцями і іноземцями через смартфон повідомили офіційні особи оборонного відомства. Вони пояснили, що такі дані використовуються виключно в правоохоронних цілях на території країни. Джерело припускає, що Пентагон купує і використовує дані про місцезнаходження людей також при веденні розслідувань про іноземців за кордоном, щоб виявити загрози американським військам, розміщеним по всьому світу.

Нагадаємо, в минулому році Wall Street Journal повідомляв про те, що правоохоронні органи використовують телефонні бази даних, щоб стежити за людьми. Зокрема, як з'ясувалося, два агентства в Міністерстві внутрішньої безпеки - імміграційно-митна служба і митниця і прикордонна охорона - використовували ці дані для патрулювання кордону і розслідування іммігрантів, які пізніше були заарештовані. Також відомо, що військові іноді використовують дані про місцезнаходження в розвідувальних цілях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що WhatsApp тимчасово відмовився від передачі даних після масового переходу користувачів в Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?