ОАСК ухвалив резонансне рішення щодо НАБУ та Ситника
Категорія
Україна
Дата публікації

ОАСК ухвалив резонансне рішення щодо НАБУ та Ситника

ОАСК ухвалив резонансне рішення щодо НАБУ та Ситника
Джерело:  online.ua

Окружний адмінсуд Києва, під час розгляду позову колишнього співробітника НАБУ Олександра Карєєва, неочікувано для всіх ухвалив рішення, що очільник НАБУ Артем Ситник має передати свої повноваження одному із своїх заступників, для виконання рішення КС. Що важливо розуміти, суд навіть встановив термін для виконання рішення — один місяць. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву ОАСК.

"Після прийняття рішення КСУ Ситник Артем з 28.08.2020 р. достроково втратив повноваження директора НАБУ... Оскільки Ситник Артем достроково втрати повноваження, то з 29.08.2020 року один з заступників директора НАБУ відповідно до встановленого розподілу обов'язків зобов’язаний був приступити до виконання обов’язків директора НАБУ, але не виконав свій обов’язок, визначений в абз.2 ч.5 ст.19 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Карєєв у суді хотів поновитися на посаді і мав, як стверджують представники ОАСК, "обґрунтовані підстави подати заяву про встановлення способу та порядку виконання судового рішення, оскільки прийняття наказу про поновлення на посаді на підставі рішення суду особою яка не має відповідних повноважень, на думку позивача, не призведе до поновлення його прав".Окрім того, наголошується, що ОАСК виявив "невиконання" рішення Конституційного Суду, який визнав наказ президента Петра Порошенка про призначення Ситника неконституційним.

Також суд встановив, що рішення КСУ не виконується більше місяця, а дія указу про призначення Ситника "штучно продовжується", тому суд виніс окремі ухвали і направив їх до ДБР, кожному із заступників Ситника, Кабінету міністрів, РНБО та до Мін'юсту. ОАСК встановив термін — 1 місяць для подання звітів про виконання рішення. Представники суду наголошують, що керівництво НАБУ знало про відповідну ухвалу, оскільки надавало пояснення та заперечення щодо її винесення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці висунули Зеленському жорстку вимогу щодо ОАСК.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?