Обама і Меркель розповіли, що вони збираються робити з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Обама і Меркель розповіли, що вони збираються робити з Росією

Обама і Меркель розповіли, що вони збираються робити з Росією

Німеччина і США будуть домагатися від Росії виконання умов, прописаних Мінськими угодами, інакше санкції проти Кремля зняти не будуть.

Про це заявили лідери двох країв, Ангела Меркель і Барак Обама на спільній прес-конференції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutche Welle.

"Ми спільно вживатимемо кроків для цього. Як у переговорах з української стороною, так і насамперед з Росією", — сказала Меркель.

Також канцлер Німеччини вказала на нестабільніст перемир'я на Донбасі: «Ми досі не маємо стабільного режиму припинення вогню й ми мусимо активніше просуватися в політичному процесі».

Меркель зазначила, що "детально обговорила" з Обамою подальші кроки, необхідні для досягнення цієї мети.

У свою чергу, американський лідер знов нагадав про те, що питання скасування санкцій проти Росії буде вирішуватись лише тоді, коли Москва повністю виконає умови Мінських угод.

Крім того, він закликав новий україньский уряд на чолі з Володимиром Гройсманом, не припиняти економічних, політичних та енергетичних реформ у країні.

Як повідомляв ONLINE, раніше  лідери України, Німеччини і Франції досягли компромісу у питанні введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?