Обама може вдарити по військових об'єктах Росії - західні ЗМІ дізналися сценарій
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама може вдарити по військових об'єктах Росії - західні ЗМІ дізналися сценарій

Обама може вдарити по військових об'єктах Росії - західні ЗМІ дізналися сценарій
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама в якості відповіді на хакерські атаки Росії на США в ході американських президентських виборів може вибрати кібератаки з боку США на військові об'єкти в Росії.
Про це йдеться в статті для Bloomberg Нафіси Саїд, журналіста з кіберпитань і питань національної безпеки США, переклад якої зробив ONLINE.UA.
«Якщо Обама вибере наступальний військовий варіант, то це буде робота для кіберкомандування США - порівняно нової служби на чолі з адміралом Майклом Роджерсом, який також керує АНБ. Об'єктом таких дій повинен бути військовий об'єкт (в Росії - Ред.)», - сказано в тексті статті.
«Можливі варіанти тут можуть включати кіберудар по системах ФСБ або ГРУ РФ, російських спецслужбах, запуск атаки з метою вимагання викупу або маніпулювання даними», - продовжують у Bloomberg.
«Використання військових може послати чіткий сигнал і, в кінцевому рахунку, дані про операції можуть бути оприлюднені. Роджерс, наприклад, сказав, що він очікує, що будуть розсекречені деякі наступальні тактики, які використовуються проти "Ісламської держави". Але це також піднімає питання про відкриту війну», - зазначають у виданні.

Читайте також: Якщо Путін піде на велике вторгнення в Україну, у Трампа буде всього два варіанти - західні ЗМІ
При цьому в Bloomberg відзначають, що якщо відповіддю США будуть військові дії, виникнуть питання про те, хто контролює ці дії.
"Прямо зараз, географічно, Росія потрапляє під відповідальність європейського командування", тому міністр оборони або президент повинні будуть визначити, хто буде очолювати операцію, сказав колишній командувач ВМС Джонсон. "Це не те питання, яке можна так просто вирішити", - додав він», - йдеться в тексті статті.
Повний текст статті Bloomberg читайте на ONLINE.UA: Обама готує відповідь Путіну, є військовий варіант: Bloomberg розкрив дані про удари

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?