Обама назвав дату польоту людини на Марс
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама назвав дату польоту людини на Марс

Обама назвав дату польоту людини на Марс

Президент США Барак Обама

 заявив, що влада країни у співпраці з американськими приватними корпораціями зуміює організувати експедицію астронавтів на Марс до 2030 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.


"Ми визначили чітку мету наступного етапу в історії освоєння космосу Америкою: відправити людей на Марс до 2030 року і благополучно повернути їх на Землю. Кінцева мета полягає в тому, щоб одного разу люди змогли залишитися там (на Марсі - ред.) на тривалий час" , - написав Обама в статті, опублікованій на сайті CNN.
"Щоб дістатися до Марса, нам буде потрібна постійна співпраця між владою країни та приватними партнерами, що пропонують інновації. Робота в цьому напрямку вже активно ведеться", - додав американський лідер.
За словами представника Браунівського університету (США) Джеймса Хеда, на Марсі існують умови для того, щоб планета стала для людей другим домом, якщо Земля виявиться непридатною для життя.
"На Марсі є досить води для того, щоб його мешканці могли існувати автономно від Землі. У разі якщо Земля стане непридатною для життя, на ній відбудеться якась катастрофа, Марс може стати для землян другою домівкою. Для цього є умови", - сказав Хед.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в США презентували програму заселення Марса людьми: до 2035 року компанія SpaceX планує відправити на іншу планету 1 млн чоловік за 10 тисяч польотів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?