Обама назвав ім'я нового посла США в Україні: в Росії збудилися
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама назвав ім'я нового посла США в Україні: в Росії збудилися

Обама назвав ім'я нового посла США в Україні: в Росії збудилися
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама

 заявив про намір висунути головного заступника помічника держсекретаря Бюро з європейських і азіатських справ Марі Йованович на посаду посла в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Білого дому.
У свою чергу нинішній посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, який займає цю посаду з 2013 року, номінований на посаду посла в Греції.
Також президент США призначив нових послів в Бурунді, Лаос, на Філіппіни і до Іраку.
Йованович вже обіймала посаду заступника глави місії в Україні в період 2001-2004 рр., а також була помічником керівника в офісі держсекретаря США з політичних питань в 2004-2005 роках. З 2005 до 2008 року Йованович була послом в Киргизстані, з 2008 до 2011 року - Вірменії, а також працювала в американських посольствах в Москві, Лондоні, Оттаві та Могадішо.
Російським користувачам мережі така новина явно не до душі.
"Марьіванна посол", - пожартував FoxMalder.


"Прочитав послужний список цієї дами. Робота в посольстві Росії, України, Киргизії. В Україні була ініціатором погіршення відносин з адміністрацією Кучми, в Киргизії зазнала фіаско і визнана неефективним послом. Коротше успіхів немає. Тоді чому призначають? Напевно тому, що є "фахівцем з Росії" і свого часу закінчила Національний військовий коледж. Коротше розвідниця вона", - пише Иван Иваныч.


Раніше вже говорили про призначення Марі Йованович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?