Обама "під завісу" прийняв важливе рішення щодо нафти
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама "під завісу" прийняв важливе рішення щодо нафти

Обама "під завісу" прийняв важливе рішення щодо нафти

Чинний американський президент Барак Обама заборонив бурити нові нафтові і газові свердловини в водах Атлантики і Арктики.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Білого дому.

Читайте також: На саміті ОПЕК прийняті два сенсаційних рішення: мережа розбурхана


Меморандум був підписаний на основі закону 1953-го року про збереження коралових рифів і морських заповідників, і, згідно з документом, заборонено бурити майже на всьому морі Бофорта, на ділянках уздовж узбережжя Аляски в Чукотському морі і вздовж східного узбережжя від штату Мен до Вірджинії.
При цьому майже через місяць, 20 січня 2017 року, пройде інавгурація Дональда Трампа, після чого він змінить Барака Обаму на посаді президента США.
Відзначимо, що на Алясці в 480 км від Північного полярного кола на Алясці було знайдено родовище, в якому ймовірно перебуває 1,8-2,4 млрд барелів сировини.
Як повідомляв ONLINE.UA, в листопаді стало відомо, що в штаті Техас США знайшли найбільше родовище нафти з усіх відомих в США. У ньому імовірно знаходиться 20 млрд барелів нафти, 1,6 млрд барелів зрідженого природного газу і 450 млн куб м природного газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?