Обама пообіцяв понад $450 млн допомоги Колумбії
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама пообіцяв понад $450 млн допомоги Колумбії

Обама пообіцяв понад $450 млн допомоги Колумбії
Джерело:  Reuters

Президент США Барак Обама заявив у четвер, 4 лютого, що проситиме Конгрес США виділити більше $450 млн на допомогу Колумбії для завершення "півстолітнього болісного конфлікту" і здійснення мирних домовленостей, спрямованих на припинення війни в Латинській Америці, повідомляє ONLINE.UA зі посиланням на Reuters.
У разі схвалення гроші підуть на допомогу з безпекою і боротьбою з торгівлею наркотиками, а також навчання і перепідготовку членів Революційних збройних сил Колумбії (FARC) - лівого повстанського угрупування у війні з урядом з 1964 року.
"За півстоліття болісного конфлікту настав час для миру", - сказав Обама після зустрічі з колумбійським президентом Хуаном Мануелем Сантосом.
Уряд США також виділяє $33 млн на глобальну програму допомоги для розмінування країни в найближчі п'ять років. Обама сказав, що допоможе зібрати більше міжнародної допомоги, якщо мирний договір буде досягнутий - три попередні спроби провалилися, але уряд і FARC перебувають на порозі угоди після чотирьох років переговорів.
Сантос подякував уряду США за підтримку "Плану Колумбія", $10 млрд фінансування в період з 2000 по 2015 для військових і соціальних програм, які, за його словами, допомогли Колумбії уникнути статусу держави, що не відбулася. Нова програма, що отримала назву "Мир Колумбія", забезпечить на 25% більше коштів у порівнянні з виділеними на 2016 рік.
"Як Сполучені Штати були партнером Колумбії у воєнний час, я сказав президенту Сантосу, що ми будемо вашим партнером і у впровадженні миру", - сказав Обама на прийомі в Білому домі.
Нагадаємо, 4 лютого США також пообіцяли виділити додаткові $900 млн на допомогу Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?