Обама розповів, хто в світі має приймати рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама розповів, хто в світі має приймати рішення

Обама розповів, хто в світі має приймати рішення
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама  заявив, що Америка і її партнери повинні встановлювати правила для інших країн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

За його словами, для подальшого зростання США потребують нових ринків, і одним з найперспективніших є ринок Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Іншим гравцем там же має намір стати Китай.

Обама зазначив, що створюване навколо Пекіна регіональне партнерство має свої мінуси для громадян США, воно не буде перешкоджати недобросовісній конкуренції з держпідприємствами, не захищатиме свободу інтернету і не буде поважати права інтелектуальної власності американських діячів мистецтва. Крім того, китайська торговельна угода не буде забезпечувати високі стандарти для американських робітників і навколишнього середовища.

"У свою чергу ці мінуси відсутні в створюваному Вашингтоном ТПП, в яке входять 12 країн, що представляють 40% світової економіки. У разі проблем зі створенням партнерства Азіатсько-Тихоокеанський регіон в будь-якому випадку продовжить свою інтеграцію, але вже без Сполучених Штатів", - уточнив Обама.

Він додав, що розуміє скептицизм навколо торгових угод, але "будівництво стін для самоізоляції від глобальної економіки зможе тільки ізолювати (країну, - Ред.) від неймовірних можливостей".

"Замість цього Америка повинна писати правила і приймати рішення. Інші країни повинні грати за правилами, які встановлює Америка і наші партнери, а не навпаки", - підкреслив Обама.

Нагадаємо,  Обама заявив, що російська агресія в Україні загрожує цілісній, вільній і мирній Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?