Обама закликає до негайних дій по боротьбі з вірусом Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Обама закликає до негайних дій по боротьбі з вірусом Зіка

Обама закликає до негайних дій по боротьбі з вірусом Зіка
Джерело:  BBC

Президент США Барак Обама закликав до вжиття термінових заходів проти вірусу Зіка, який пов'язують з тим, що немовлята народжуються зі слаборозвиненим мозком, пише BBC News, передає ONLINE.UA.
Обама сказав, що наукові дослідження з розробки вакцини і методів лікування повинні бути пришвидшені. Симптоми вірусу включають в себе невелике підвищення температури, кон'юнктивіт і головний біль. Медиків найбільше турбує те, до яких пошкоджень вірус потенційно може привести у немовлят в утробі матері.
Всесвітня організація охорони здоров'я каже, що вірус може поширитися по майже всієї Північній і Південній Америці. Він був виявлений вже в 21 країні в Карибському басейні, Північній і Південній Америці. У Домініканській республіці у зв'язку з поширенням вірусу був створений штаб із надзвичайних ситуацій.
У Бразилії було зареєстровано 3893 випадків мікроцефалії - стан, при якому діти народжуються з незвичайно маленькими головами - з жовтня, у порівнянні з попередніми 160 випадками в середньому за рік. Ряд країн Центральної і Південної Америки попросили жінок почекати з вагітністю.
Найбільша авіакомпанія Латинської Америки, Grupo LATAM, оголосила, що збори з вагітних жінок, бажаючих скасувати або змінити маршрут на рейси в постраждалі від вірусу країни, братися не будуть.
Раніше також повідомлялося, що випадок зараження вірусом був зафіксований в Данії, і є повідомлення про інфікованих в Німеччині, Великобританії та Швеції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?