Об'єднання України і Росії: у Зеленського відповіли на обурливу пропозицію Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Об'єднання України і Росії: у Зеленського відповіли на обурливу пропозицію Путіна

Об'єднання України і Росії: у Зеленського відповіли на обурливу пропозицію Путіна
Джерело:  online.ua

Відносини України і Росії повинні визначатиметься не геополітичними амбіціями окремих лідерів, а відносинами людей, які живуть, працюють, створюють і прагнуть до миру по обидва боки кордону. Таким чином в офісі президента України Володимира Зеленського відреагували на обурливе висловлювання глави Кремля Володимира Путіна про українсько-російські відносини, передає ONLINE.UA з посиланням на The Washington Examiner.

У заяві ОПУ, яке цитує джерело, зазначено, що українсько-російські відносини, які погіршилися після вторгнення Росії на Донбас і розв'язання там збройного конфлікту, а також після анексії українського Криму, не можуть визначатися "геополітичними принципами" лідерів України і Росії. У Зеленського нагадали Путіну, на чому повинні будуватися відносини двох сусідніх країн.

"Російсько-українські відносини не повинні визначатися геополітичними амбіціями окремих лідерів. Ці відносини базуються на відносинах людей, які живуть, працюють, створюють і прагнуть до миру поблизу по обидва боки кордону", - підкреслили в офісі президента України.

Також у Зеленського відреагували на слова Путіна щодо Православної церкви України. В офісі українського лідера підкреслили, що в Україні церква і держава розділені, а недавнє об'єднання Православної церкви було виключно рішенням народу.

Таким чином офіційний Київ відреагував на слова Путіна про необхідність об'єднання Росії і України, заради створення глобального конкурента Європі і світу. У своїй заяві напередодні російський президент виступив з черговими претензіями на адресу Києва, звинувативши українську владу в підіграванні Заходу, який прагне роз'єднати Україну і Росію, оскільки побоюється створення глобального конкурента. Також Путін звинуватив Київ у "руйнуванні єдності Російської православної церкви", яку за рахунок створення ПЦУ "розрізали по живому".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін несподівано звернувся до Зеленського з пропозицією  домовитися про поліпшення відносин Росії і України. На думку Путіна, співпраця Києва і Москви невигідна ряду країн, оскільки створює їм глобального конкурента. За його словами, "ніхто цього не хоче, тому буде робити все, щоб Україну і Росію розтягувати".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?