Об'єднавчий собор прийняв історичне рішення і обрав главу автокефальної церкви України
Категорія
Україна
Дата публікації

Об'єднавчий собор прийняв історичне рішення і обрав главу автокефальної церкви України

Об'єднавчий собор прийняв історичне рішення і обрав главу автокефальної церкви України
Джерело:  online.ua

У Києві 15 грудня Об'єднавчий собор проголосив створення автокефальної церкви України. Про це на головній площі української столиці повідомив президент Петро Порошенко, передає ONLINE.UA.

На Соборі був обраний глава єдиної помісної церкви України. Ним став митрополит Єпіфаній, який вийшов на сцену на Софійській площі в Києві і привітав українців зі створенням Української помісної православної автокефальної церкви.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор в Києві тривав більше п'яти годин. За його результами було проголошено створення єдиної помісної церкви України, предстоятелем якої став митрополит Єпіфаній. Весь цей час на Софійській площі в Києві перебували тисячі українців, які з нетерпінням чекали історичного рішення.

"Вітаю всіх зі створенням української помісної автокефальної праволавной церкви. Слава Богу і Слава Україні! Тепер українці не будуть пити, кажучи словами Тараса Шевченка, з московської чаші московську отруту!", - прокоментував Порошенко історичну подію в Україні.

Порошенко підкреслив, що Кремль не приховує того, що використовує РПЦ в якості головного інструмента впливу на Україну. Тепер такої можливості у Путіна немає.

"Українська єдина помісна церква - це церква без Путіна. Це церква без Кирила. Це церква без молитви за російську владу і російське військо, яке вбиває українців. Це церква з Богом, це церква з Україною", - підкреслив Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії звинуватили Путіна в церковному "розкол" і створенні автокефальної церкви в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?